Η HYPERION MARINE, είναι η ελληνική εταιρεία σχεδίασης ,μίας εξαιρετικά πλούσιας γκάμας πολυεστερικών σκαφών, που (για την ώρα), ξεκινάει από τα 19 και φτάνει μέχρι τα 33 πόδια. Στην διετή ήδη, παρουσία της , έχει αναπτύξει σχεδιαστικά projects σκαφών των τύπων open fishing και cruiser , σκάφη με τα οποία είναι έτοιμη πλέον, για μια δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία στοχεύει στην καινοτομία των προϊόντων της, στην αυστηρή επιλογή ειδικευμένων συνεργατών και στον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των σκαφών της.

DESING-ΨΥΧΑΧΩΓΙΑ-ΧΟΜΠΥ

Τα δύο πρώτα HYPERION αποτελούν ήδη, γεγονός. Πρόκειται για δυο σκάφη του τύπου sport fishing center console, το HYPERION 22, (συνολικού μήκους ,με το μπρακέτο, 7,20 μέτρων) και το HYPERION 19, (συνολικού μήκους ,με το μπρακέτο, 6,21 μέτρων ).
Η κατασταλαγμένη άποψη πως ,ο υποψήφιος αγοραστής σήμερα, ενδιαφέρεται για ένα πολυμορφικό - πολυχρηστικό σκάφος κεντρικής κονσόλας, αποτέλεσε την "κινητήρια σκέψη" του όλου εγχειρήματος. Το σύγχρονο σκάφος σε αυτά τα μεγέθη, σύμφωνα με την φιλοσοφία της εταιρείας, πρέπει να εξυπηρετεί τόσο την οικογενειακή ψυχαγωγία, όσο και την χομπίστικη απόλαυση sport fishing του ιδιοκτήτη του. Αυτά τα δύο στοιχεία, σε συνδυασμό με το μελετημένο design και την ξεχωριστή εμφάνιση ,έρχονται να ολοκληρώσουν την "ναυπηγική ταυτότητα" των HYPERION, σε μία ιδιαίτερα απαιτητική αγορά.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤOYΣ

Για τη δημιουργία λοιπόν των δύο αυτών σκαφών ,συνδυάστηκαν τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός open grand tourism , μ' εκείνα ενός open sportfishing, πάνω σε μια γάστρα με χαρακτηριστικά του τύπου offshore. Επιπλέον, επιλέχθηκε η λύση του εξωτερικού μπρακέτου, για μονές ή διπλές τοποθετήσεις εξωλέμβιων μηχανών, το οποίο στην περίπτωση τοποθέτησης εσωλέμβιας ,(μόνο στο HYPERION 22), δημιουργεί πρυμνιά πασαρέλα.
Σε πολυτελές open grand tourism, παραπέμπει η προσεκτική διάταξη στο deck, με τους χώρους ηλιοθεραπείας ,τη σχεδίαση στεγανού χώρου WC, καθώς και τα επιμελημένα καθίσματα και τις ταπετσαρίες ,που δίνουν στα σκάφη αρχοντιά και οικογενειακό χαρακτήρα.
Οι πολλές και λειτουργικές λύσεις στο τομέα fishing εξάλλου, όπως το ενυδρείο ζωντανού δολώματος, οι καλαμοθήκες ,η πρόβλεψη για τoποθετήσεις μηχανών down rigger, οι στεγανοί ρευματολήπτες, οι καλαμοστάτες, το πλύσιμο του deck με θαλασσινό νερό, ο νιπτήρας με τη βάση κοπής δολωμάτων, το ψυγείο πάγου, (που μετατρέπεται και σε ηλεκτρικό), καλύπτουν όλες τις προσδοκίες του χομπίστα sport fisherman ιδιοκτήτη.

Λειτουργική και αισθητική γέφυρα ανάμεσα στις δύο αυτές σχεδιαστικές φιλοσοφίες, αποτελεί η επιλογή του πολυτελούς ανοξείδωτου bimini top, που καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα
Τέλος, η σχεδίαση της ταχύπλοης γάστρας και ειδικά η ναυπηγική της μελέτη για λειτουργία σε ταχύτητες μέχρι και 50 κόμβων, έρχεται να «παντρέψει» με τα υπόλοιπα και τις offshore επιδόσεις. Κι όλα αυτά σε ένα σύνολο που μας επιτρέπει να μπορούμε με περηφάνια να πούμε πως : «Τα HYPERION μοιάζουν μόνο με τη .σκιά τους.».

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Η σχεδίαση των γαστρών στα HYPERION 19 και 22, τους δίνει τη δυνατότητα επιλογών, μέσα από μια μεγάλη γκάμα ιπποδυνάμεων με διάταξη μόνων ή διπλών εξωλέμβιων μηχανών, αναλόγως των απαιτήσεων για επιδόσεις. Και εδώ όμως , η HYPERION πρωτοπορεί , με τη δυνατότητα που παρέχει στο HYPERION 22 να δέχεται και εσωλέμβιο κινητήρα πετρελαίου με αξονικό σύστημα και σύμπλεξη v-drive. Μια λύση ,που οδηγεί, στην "απόλυτη" θαλασσινή χρήση του σκάφους.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δηλώνουμε λοιπόν, όχι απλά αισιόδοξοι, αλλά σίγουροι για την επιλογή και την εμπιστοσύνη που θα δείξουν οι φίλοι καταναλωτές στα σκάφη της HYPERION. Οι έρευνες αγοράς που προηγήθηκαν ,μας έδειξαν άλλωστε, πως υπάρχουν ήδη οι σχετικές τάσεις στο αγοραστικό κοινό, οι οποίες δικαιολογούν απόλυτα τη σχεδιαστική μας φιλοσοφία. Όπως και στις άλλες τους επιλογές, έτσι και στο σκάφος ,οι υποψήφιοι αγοραστές, ψάχνουν τη καλύτερη λύση, για τα χρήματά που σκοπεύουν να επενδύσουν. Λύσεις, που εν προκειμένω θα εξυπηρετούν τόσο την ανάγκη για οικογενειακή αναψυχή, (βόλτα, ταξίδι, θαλάσσια σπορ), όσο και τη απαίτηση για ένα άρτια εξοπλισμένο σκάφος ,που προορίζεται για όλα τα είδη ψαρέματος

back to top

       
back to HOMEPAGE